Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tonijn met gedroogde tomaten, olijven en salie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

10 ontpitte zwarte olijven
3 1/2 dl droge witte wijn
3 1/2 dl visbouillon (van tablet)
4 eetlepels olijfolie
4 moten tonijn van ± 200 gr
1 kleine gesnipperde ui
50 gr gedroogde tomaten, uitgelekt, in reepjes
2 eetlepels fijngesneden salie
een scheutje citroensap
peper

Bereiden

Week de olijven ± 10 minuten in warm water en laat ze
uitlekken.
Laat de wijn tot de helft inkoken.
Voeg de bouillon toe en laat het vocht tot 2 1/2 dl
inkoken.
Bak intussen in hete olie de moten tonijn aan beide zijden 4-5
minuten tot de vis lichtbruin en rosé is.
Schep de vis uit de pan en houd ze warm.
Roerbak in het achtergebleven vet de ui ± 2
minuten.
Voeg het ingekookte vocht, de tomaten en de salie toe.
Breng aan de kook, roer de aanbaksels los en laat tot 1 3/4 dl
inkoken.
Voeg de olijven, citroensap en peper naar smaak toe en schenk
de saus over de vis.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Avocadotaartje met gerookte zalm
Gegrilde heilbot
Caribische zeetong
Gestoofde schol met witte wijnsaus
Saté kerang

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes